Zebra torta od vanilije i šumskog voća, divnog izgleda i okusa

Screenshot Zebra torta
Sigurni smo da će ova torta oduševiti sve goste kojima ju poslužite!
Vidi originalni članak

Izgovor da ne znate peći kolače neće vam poslužiti s ovom savršeno kremastom i osvježavajućom tortom. Priprema se bez pećnice i ne zahtijeva nikakve neuobičajene sastojke, a svaki zalogaj sadrži mnoštvo vitamina, minerala i "dobrih" masnoća. Zahvaljujući kupinama i borovnicama osigurat ćete se i dnevnu dozu antioksidansa. Za recept je zaslužna Daniela Marincus koja stoji iza bloga Home Cooking Adventure. Ispod recepta nalazi se i video s detaljima pripreme. 

Sastojci za biskvit:

  • 100 g oraha ili badema
  • 60 g datulja bez koštica 
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice nezaslađenog naribanog kokosa
  • 1 žličica vode
  • 1/4 žličice soli

Krema od vanilije: 

  • 280 g sirovih indijskih oraščića (namočenih u vodi četiri do šest sati ili preko noći)
  • 120 g tekućeg zaslađivača (javorovog sirupa ili meda)
  • 100 g kokosovog ulja, otopljenog
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 4 žlice limunovog soka

Krema od bobica:

  • 75 g smrznutih kupina
  • 75 g smrznutih borovnica

Priprema:

  1. Najprije pripremite koru. Stavite orahe ili bademe, datulje, kokos i kakao prah u blender i miješajte dok se ne stvore mrvice. Dodajte vodu i još malo promiješajte dok se smjesa dobro ne sjedini i ne postane kompaktna kad se stisne među prstima.
  2. Utisnite smjesu za koru na dno kalupa promjera 18 cm prstima ili pomoću stražnje strane žlice ili dna čaše. 
  3. Iduće pripremite nadjev. Dodajte sve sastojke za kremu od vanilije, prethodno namočene indijske oraščiće, limunov sok, tekući zaslađivač po izboru, otopljeno kokosovo ulje i ekstrakt vanilije u zdjelu blendera i miksajte dok smjesa ne postane kremasta i glatka.
  4. Prebacite u zdjelu malo više od pola kreme od vanilije.
  5. Dodajte smrznute kupine i borovnice u preostalu kremu od vanilije u blenderu i miješajte dok se dobro ne sjedini i postane glatka. Smjesu prebacite u zdjelu.
  6. Vrijeme je da složite tortu. Koristite posebnu žlicu za svaku smjesu kako biste stvorili efekt zebre.
  7. Počnite od sredine posude, uzmite jednu žlicu kreme od vanilije i dodajte je preko kore, zatim preko nje dodajte žlicu kreme od bobica i ponavljajte ove korake dok ne potrošite obje kreme.
  8. Lupite lagano kalupom nekoliko puta od stol da izađu mjehurići, pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje dva sata.
  9. Tortu držite u zamrzivaču, ali je ostavite na sobnoj temperaturi barem 15 minuta da se otopi prije posluživanja.
  10. Ukrasite tortu svježim borovnicama i kupinama te cvijećem za elegantniji izgled.

U slast!

Tortu narežite na 10 kriški, a tada jedna kriška sadrži:

  • Kalorije: 384 kcal
  • Ugljikohidrati: 26,2 g
  • Masti: 30,8 g
  • Proteini: 6,1 g
     

kriška torte ima samo 274 kcal Sirova torta s kremom od jagoda jednostavna priprema Niskokalorična sirova torta s osvježavajućom kremom od limuna

Posjeti missZDRAVA.hr