Zdjela s kvinojom i grahom, biljni proteinski ručak

shutterstock
Ovu zdjelu možete poslužiti kao prilog ili samostalno jelo, ovisno o prilici. Količina dobivenog jela je veća i može stajati u hladnjaku dva do tri dana. Zdjela je izuzetno siromašna mastima, a bogata vlaknima. Ako želite da poprimi okus osvježavajuće salate kad je gotova možete je preliti maslinovim uljem i octom ili limunom ili nekim drugim preljevom koji volite.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • žličica maslinova ulja
  • luk, narezan na kolutiće
  • 3 režnja češnjaka
  • 1/3 šalice kvinoje
  • šalica i pol povrtnog temeljca (možeš ga dobiti ako u vodu ubaciš povrtnu kocku, kad nemaš vremena za iskuhavanje povrća)
  • žličica mljevenog kumina
  • 1/ žličice kajenskog papra
  • sol i papr
  • šalica kukuruza iz konzerve
  • 2 konzerve graha
  • 1/2 šalice svježeg sjeckanog peršina.

salata iz nice Salata s tunom, jajima i šparogama, obrok od 300 kalorija

Priprema

  • Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i prepržite luk i češnjak dok ne dobiju laganu smeđu boju
  • Umiješajte kvinoju na preprženi luk i češnjak i zalijte povrtnim temeljcem, začinite s kuminom, kajenskim paprom, soli i paprom. Smanjite vatru i kuhajte dvadesetak minuta dok tekućina ne ispari, odnosno dok se kvinoja ne skuha.
  • Kad je kvinoja skuhana dodajte kukuruz i grah te pospite peršinom.

 

Posjeti missZDRAVA.hr