Zamiriši dom neodoljivim dvostruko čokoladnim keksima!
Za sve ljubitelje čokoladnih kolačića imamo odličan i jednostavan recept. Tajna ovih sočnih čokoladnih kolačića je u kratkom pečenju. Za kremastu sredinu, kolačiće možeš izvaditi iz pećnice dok su još uvijek pomalo sjajni.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 6 žlica kakaa
- žličica soli
- 150 g šećera (možeš koristiti i smeđi šećer)
- 60 g maslaca, otopljenog
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 velika jaja
- ¼ žličice ekstrakta vanilije
- 80 g čokoladnih kapljica ili naribane čokolade
Priprema:
- Pomiješaj pjenjačom u posudi brašno, kakao i sol.
- Šećer, maslac i ulje stavi u drugu posudu; istuci mikserom na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedine (oko 5 minuta). Dodaj jaja, jedno po jedno te vaniliju.
- Smjesi od maslaca dodaj smjesu brašna, miksaj na maloj brzini dok se ne sjedine. Dodaj čokoladu i lagano izmiješaj. Pokrij plastičnom folijom te smjesu ohladi 30 minuta.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje oblikuj kekse stavljajući ih s razmakom.
- Peci na 180 stupnjeva 8 minuta ili dok se keksi ne stegnu. Ostavi ih da se ohlade.
U slast!