Zamiriši dom neodoljivim dvostruko čokoladnim keksima!

shutterstock
Za sve ljubitelje čokoladnih kolačića imamo odličan i jednostavan recept. Tajna ovih sočnih čokoladnih kolačića je u kratkom pečenju. Za kremastu sredinu, kolačiće možeš izvaditi iz pećnice dok su još uvijek pomalo sjajni.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 6 žlica kakaa
  • žličica soli
  • 150 g šećera (možeš koristiti i smeđi šećer)
  • 60 g maslaca, otopljenog
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 velika jaja
  • ¼ žličice ekstrakta vanilije
  • 80 g čokoladnih kapljica ili naribane čokolade

 

kolačići Čokoladni raspucanci, atraktivnog okusa i izgleda

 

Priprema:

  1. Pomiješaj pjenjačom u posudi brašno, kakao i sol.
  2. Šećer, maslac i ulje stavi u drugu posudu; istuci mikserom na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedine (oko 5 minuta). Dodaj jaja, jedno po jedno te vaniliju.
  3. Smjesi od maslaca dodaj smjesu brašna, miksaj na maloj brzini dok se ne sjedine. Dodaj čokoladu i lagano izmiješaj. Pokrij plastičnom folijom te smjesu ohladi 30 minuta. 
  4. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje oblikuj kekse stavljajući ih s razmakom.
  6. Peci na 180 stupnjeva 8 minuta ili dok se keksi ne stegnu. Ostavi ih da se ohlade.

U slast!

 

u zamrzivaču mogu stajati do mjesec dana Keto keksi od samo šest sastojaka

Posjeti missZDRAVA.hr