Zagrij se gustom juhom od rajčice, kelja i slanutka

Guliver/Shutterstock
Predivan spoj rajčica, kelja i slanutka, savršen kada želiš pojesti nešto na žlicu, a ukusno i zdravo.
Vidi originalni članak

Za još bolji učinak zagrijavanja, dodaj malo đumbira. Ova juha odlična je i kao glavno jelo, posluži ju uz svježi baguette ili domaći hrskavi kruh i uživaj!

Zasitno i toplo Varivo od leće i kelja s poširanim jajima

 

Potrebno ti je:

  • 3 žlice naribanog đumbira
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 2 ljutike, nasjeckane
  • 1 tikvica nasjeckana na kockice
  • 200 ml vode
  • 800 ml pelata
  • 1 glavica (manja) kelja, narezana na trakice
  • 2 svježe rajčice, nasjeckane na kockice
  • 100 g slanutka (konzerviranog)
  • 2 žlice mljevenog kima
  • 2 žličice chillija u prahu

varivo od leće Detoks varivo od zelene leće, kvinoje i kurkume

 

Priprema:

  • Poprži na maslinovom ulju ljutiku, tikvicu i đumbir (u posudi u kojoj će se kuhati juha). Miješati 5 minuta pa dodati vodu, pelate, 3/4 kelja, slanutak, 1 rajčicu, kim i chilli.
  • Kada zakuha, smanji temperaturu na najmanju i ostaviti da lagano kuha 20 minuta.
  • Štapnim mikserom izmiksaj sastojke pa dodaj preostali kelj i drugu rajčicu.
  • Ostavi da kuha još 5 minuta na srednjoj temperaturi.
  • Kada je gotovo, ostavi 5 do 10 minuta pa posluži dok je još vruće.
Posjeti missZDRAVA.hr