Vrijeme je da napraviš svoj proteinski kruh!

Guliver/Shutterstock
Pomiješaj zobene mekinje, sol i prašak za pecivo. U posebnoj posudi pomiješaj sir, jaja i sjemenke. Sjedini obje smjese i stavi u dugi četvrtasti kalup za pečenje, te peci 45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Kada se kruh ohladi, potrebno ga je umotanog u najlon ili foliju čuvati u hladnjaku. Traje i do tjedan dana.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g zobenih mekinja
  • vrećica praška za pecivo
  • žličica himalajske soli
  • 3 jaja
  • sjemenke po izboru (lan, sezam, chia, suncokret)
  • 500 g svježeg sira

Recept je preuzet iz magazina Skuhatćute. Osmisla ga je čitateljica Jasmina Šižgorić te je za njega dobila i novčanu nagradu.

Doznaj što nutricionistica Mirja Jošić kaže o proteinskim kruhovima

Posjeti missZDRAVA.hr