Veganski mousse s tajnim sastojkom, a nije avokado!

Guliver/Shutterstock
Nova kuharica, autorice Leah Vandervelde donosi recept za neodoljivi veganski čokoladni mousse koji za razliku od sličnih recepata ne sadrži avokado, nego batat dobar za crijeva jer sadrži vlakna i vitamin A kojeg koža voli
Vidi originalni članak

Za manje od pola sata Najdraži krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata Okus ovog Moussa je po tamnoj čokoladi i lagano sladak. Ova verzija veganskog Moussa s batatom je puno pjenastija (sličnija izvornoj) nego ona s avokadom. Ovaj desert može stajati pet do šest dana u hladnjaku, tako se možeš s njime sladiti cijeli tjedan.

recept za mousse Čokoladni mousse koji smiješ jesti čak i dok si na dijeti

Sastojci:

  • 1 veći batat, oguljen i opran
  • 5 žlica kvalitetnog kakaa
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 3 žlice kreme od kokosa
  • 1 žlica kokosova ulja
  • 1 žlica chia sjemenki
  • Malo soli

Bundeva ublažava nedostatak željeza kod žena, a odlična je i kao hrana za bebe Mousse od bundeve

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva C.
  • Stavi batat u foliji u pećnicu i peci ga 45 do 60 minuta  ili dok nije mekan kad ga probodeš vilicom.
  • Izvadi ga iz pećnice i pusti d se ohladi u foliji
  • Kada se ohladi, oguli ga i zgnječi vilicom.
  • Pomiješaj ga s ostalim sastojcima, najbolje s mikserom dok smjesa  ne postane glatka i ujednačena.
  • Rasporedi porcije u male staklenke ili šalice i ostavi u hladnjaku najmanje jedan sat, a možeš i preko noći.
  • Pospi s par zrna soli prije konzumacije.
Posjeti missZDRAVA.hr