Veganski mousse s tajnim sastojkom, a nije avokado!
Nova kuharica, autorice Leah Vandervelde donosi recept za neodoljivi veganski čokoladni mousse koji za razliku od sličnih recepata ne sadrži avokado, nego batat dobar za crijeva jer sadrži vlakna i vitamin A kojeg koža voli
desert može stajati pet do šest dana u hladnjaku, tako se možeš s njime sladiti cijeli tjedan.
Okus ovog Moussa je po tamnoj čokoladi i lagano sladak. Ova verzija veganskog Moussa s batatom je puno pjenastija (sličnija izvornoj) nego ona s avokadom. Ovaj
Sastojci:
- 1 veći batat, oguljen i opran
- 5 žlica kvalitetnog kakaa
- 1/4 šalice javorovog sirupa
- 3 žlice kreme od kokosa
- 1 žlica kokosova ulja
- 1 žlica chia sjemenki
- Malo soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva C.
- Stavi batat u foliji u pećnicu i peci ga 45 do 60 minuta ili dok nije mekan kad ga probodeš vilicom.
- Izvadi ga iz pećnice i pusti d se ohladi u foliji
- Kada se ohladi, oguli ga i zgnječi vilicom.
- Pomiješaj ga s ostalim sastojcima, najbolje s mikserom dok smjesa ne postane glatka i ujednačena.
- Rasporedi porcije u male staklenke ili šalice i ostavi u hladnjaku najmanje jedan sat, a možeš i preko noći.
- Pospi s par zrna soli prije konzumacije.