Uštipci od tikvica - ukusni i lagani za pripremu
Tikvice naribaj i lagano tapkajući dobro ih posuši kuhinjskim ubrusom. Ostavi ih još desetak minuta dok se ne posuše. Prebaci tikvice u veliku posudu. Dodaj im protisnuti čepnjak, sitno sjeckani mladi luk, izmrvljeni sir, muškatni oraščić, peršin, brašno i papar.
Umuti jaja u drugoj posudi i umiješaj ih u smjesu s tikvicama. Na vatri srednje jačine zagrij ulje u velikoj tavi. Stavi žlicom smjesu i prži uštipke dvije-tri minute sa svake strane. Izvadi ih i stavi na kuhinjski ubrus da se ocijede.
Sastojci:
- 400 g tikvica
- režanj češnjaka
- 3 mlada luka
- 125 g fete
- 2 žličice sjeckanog peršina
- 1/2 žlice muškatnog oraščića
- 3-4 žlice brašna
- 2 jaja
- papar