Uštipci od tikvica - ukusni i lagani za pripremu
Tikvice naribaj i lagano tapkajući dobro ih posuši kuhinjskim ubrusom. Ostavi ih još desetak minuta dok se ne posuše. Prebaci tikvice u veliku posudu. Dodaj im protisnuti čepnjak, sitno sjeckani mladi luk, izmrvljeni sir, muškatni oraščić, peršin, brašno i papar.
        
        
        Umuti jaja u drugoj posudi i umiješaj ih u smjesu s tikvicama. Na vatri srednje jačine zagrij ulje u velikoj tavi. Stavi žlicom smjesu i prži uštipke dvije-tri minute sa svake strane. Izvadi ih i stavi na kuhinjski ubrus da se ocijede.
Sastojci:
- 400 g tikvica
 - režanj češnjaka
 - 3 mlada luka
 - 125 g fete
 - 2 žličice sjeckanog peršina
 - 1/2 žlice muškatnog oraščića
 - 3-4 žlice brašna
 - 2 jaja
 - papar