Ukusni blagdanski prilog: Pečena mrkva s medom i češnjakom

shutterstock
Mrkva pečena u pećnici uvijek je odličan izbor priloga uz glavno jelo, a u nastavku teksta donosimo verziju koja uključuje još i češnjak te med, za savršeni, slatki okus.
Vidi originalni članak

Kako biste unijeli malo noviteta na blagdanski stol, probajte ovaj recept za slasnu mrkvu s medom i češnjakom.

Mrkva poboljšava zdravlje srca i pluća, a najukusnija je ravna mrkva jarke boje Najzdravije namirnice svijeta: mrkva

Samo su četiri glavna sastojka i zasigurno ih imate. Zato, nemojte dugo dvojiti već se bacite na spremanje!

Sastojci:

  • 1 kilogram mrkve
  • 5 žlica maslaca
  • 4 češnja češnjaka (samljevenih)
  • 2 žlice meda
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevene paprike
  • svježi peršin (nasjeckan)

visoki kolesterol Čudotvorni češnjak i ostale namirnice koje snizuju kolesterol

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Veliki lim za pečenje lagano namaži uljem i stavi ga na stranu.
  2. Krajeve mrkve odreži i nareži ih na trećine.
  3. Na srednje jakoj vatri otopi maslac u tavi. Ulij med i uz stalno miješanje ga kuhaj dok se u potpunosti ne sjedine. Dodaj češnjak i kuhaj 30 sekundi uz miješanje.
  4. Dodaj mrkvu i ostavi da se umak zgusne. Miješaj tako da svaki komadić mrkve bude prekriven smjesom maslaca, meda i češnjaka.
  5. Mrkvu prebaci na lim za pečenje i poravnaj ju da svi komadi budu na jednoj razini kako bi se jednako ispekli.
  6. Peci ju 20 minuta ili dok mrkva ne postane meka na dodir vilice. Zadnje 2-3 minute pojačaj jačinu, ako želiš, kako bi rubovi mrkve dodatno porumenili i postali hrskavi.
  7. Po želji začini s malo soli i papra. Ukrasi peršinom.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr