Ukusna domaća zimnica: Paprike na mađarski

Guliver/Shutterstock
Kiseliš li cijele paprike, imaj na umu da one vole "popiti" tekućinu za kiseljenje pa ih, nakon što napuniš staklenke, odozgo dodatno pritisni plastičnim štapićima i potpuno prelij tekućinom.
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci

  • 4 kg babura (žutih, zelenih, crvenih)
  • 1,5 l alkoholnog octa
  • 500 g meda
  • maslinovo ulje

paprike Bez pečenja: Paprike punjene kozjim sirom i začinima

Način pripreme: Oprane paprike razreži uzdužno te izvadi vlakna i sjemenke. Pripremljene polovice paprika složi u veću staklenku i zalij vrelim naljevom, tako da budu potpuno pokrivene tekućinom. Naljev pripremi od octa, 9,5 l vode i zagrij do vrenja te dodaj med. Kad se paprika i naljev ohlade, na površinu nalij malo maslinova ulja pa staklenke zatvori prikladnim zatvaračem. 

paprike punjene kvinojom Zdravi okusi ljeta: Paprike punjene kvinojom

Posjeti missZDRAVA.hr