Recept za tortu od sira bez pečenja i sa samo 240 kcal

Thinkstock
Prenosimo ti recept za tortu od sira bez pečenja iz knjige 'GI kolači - slastice niskog glikemijskog indeksa sa stevijom i fruktozom umjesto bijelog šećera', autora Emila Keršeka u izdanju Profila. Knjiga sadrži 130 najpopularnijih recepeta u originalnoj i light varijanti.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Podloga:
  • 15 dag piškota
  • 12 dag maslaca
  • Nadjev:
  • 1 omot praška za kremu s okusom limuna
  • 50 mg stevije
  • 2 ml arome vanilije
  • 2 žlice limunova soka
  • 20 dag polumasnoga sirnog namaza
  • 5 dl rashlađenog slatkog vrhnja
  • Ukras
  • 3 dag piškota

čokoladna torta Lagana, a čokoladna! Takva torta zbilja postoji!

Priprema:

Na pladanj stavi ukrasnu podlogu za tortu i na nju obrub (26 cm).

  • Piškote stavi u vrećicu za zamrzavanje, zatvori je pa prelazi valjkom da zdrobiš piškote i dobiješ vrlo sitne mrvice.
  • Zagrijavaj maslac da se otopi.
  • Dodaj mrvice od piškota i dobro izmiješaj.
  • Smjesu stavi na ukrasnu podlogu za tortu unutar obruba kalupa.
  • Razmaži žlicom da bude podjednako debela i dobro utisni.
  • Limunovu kremu priredi s vodom prema uputama na omotu i ostavi da bubri 10 minuta.
  • Stavi na vatru i miješaj (ne smije proključati) da se smjesa ne stopi, a zatim neka se malo ohladi.
  • Miješajući mikserom dodaj steviju i vaniliju, limunov sok i sir. Istuci slatko vrhnje i umiješaj kad se sirna smjesa počne stvrdnjavati.
  • Nadjev od sira nanesi na podlogu od piškota i izravnaj površinu.
  • Neka se torta hladi 3 sata u hladnjaku.
  • Za ukras namrvi piškote i napravi hrpice po torti.
  • Oprezno nožem odvoji tortu od obruba kalupa i odstrani ga.
  • Naka torta bude na hladnome do posluživanja. Nareži je na 16 kriški.

Cheesecake od bundeve - jedini recept od bundeve koji ćeš ikad trebati

Prehrambene vrijednosti

  • Energetska vrijednost 1 kriške: 240 kcal
  • Ugljikohidrati: 9 g
  • Bjelančevine : 4 g
  • Masti: 20 g
Posjeti missZDRAVA.hr