Torta od mrkve i oraha s kremom od sira i bijele čokolade

Pexels Torta od mrkve s kremom od sira i bijele čokolade
Ova torta je zasitna i slatka i pravi izbor za ove hladne dane kad nam trebaju jače doze "pogonskog goriva". Tortu možete ukrasiti usitnjenim orasima i posuti cimetom koji smanjuje razine šećera u krvi.
Vidi originalni članak

Sastojci za biskvit:

  • 200 g mrkve
  • 75 g oraha
  • 125 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 1/2 dl ulja
  • 2 jaja

Priprema tijesta:

  • Naribajte mrkvu.
  • Izmiješajte brašno, mljevene orahe, cimet, klinčiće, muškatne oraščiće i prašak za pecivo.
  • Umutite jaja sa šećerom i dodajte ulje.
  • Izmiksajte i dodajte ribanu mrkvu i suhe sastojke.
  • Pecite na 170 stupnjeva Celzijevih oko 35 minuta, ako biskvit počne prerano tamnjeti pokrijte ga papirom za pečenje.

Sastojci za kremu:

  • 150 g bijele čokolade
  • 200 g krem sira
  • 125 ml mlijeka
  • 6 jaja
  • 75 g meda
  • 1, 8 dl slatkog vrhnja
  • žličica ekstrakta vanilije

Priprema kreme:

  • Čokoladu rastopite u mlijeku pa dodajte med izmiješan sa žumanjcima.
  • Kuhajte na pari dok se ne zgusne.
  • Ohladite u zdjeli s hladnom vodom uz povremeno miješanje pa umiješajte krem sir, tučeno slatko vrhnje i čvrsti snijeg od bjelanjaka.

Završni potezi

  • Kad se tijesto ohladi presijecite ga na pola ili pecite tijesto u dva kalupa.
  • Namažite polovicu kore kremom i preklopite.
  • Obložite biskvit kremom i ostavite u hladnjaku preko noći

jednostavna priprema Jedini recept za tortu od mrkve koji će vam trebati

Sočna i ukusna Torta od mrkve s kremom od sira i naranče
 

Posjeti missZDRAVA.hr