Torta od lješnjaka i kestena, zdrava i slasna

Guliver/Shutterstock
Jadranka Boban Pejić, prvo ime prirodne kuhinje u Hrvatskoj i autorica kuharice 'Prirodno i slatko: cjeloviti deserti bez šećera ' donosi vam svoj recept za ukusnu i zdravu tortu od kestena koja je savršeni izbor deserta za jesenske dane.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za biskvit:

  • 1 šalica lješnjaka
  • 1 šalica integralnog brašna
  • 2 šalice brašna tip 850
  • 2 jušne žlice praška za pecivo
  • ½ šalice ulja
  • ½ šalice sojinog mlijeka
  • 1 i ½ šalica jabučnog soka
  • 1 šalica rižinog slada
  • naribana korica 1 limuna

rižoto Plodovi jeseni na tanjuru: Rižoto od bundeve s kestenima

Za kremu od smokvi:

  • 300 g suhih smokvi

Za kremu od kestena:

  • 500 g pirea od kestena
  • 4 jušne žlice mirina
  • 1/3 šalice jabučnog sirupa

Priprema:

  • sameljite lješnjake i pomiješajte ih s brašnom i praškom za pecivo,
  • umiješajte ulje, sojino mlijeko, sok, slad i koricu limuna, te ulijte u nauljeni kalup,
  • pecite 40-50 minuta na 180°C, a kada se ohladi, prerežtei biskvit,
  • smokve pola sata kuhaju u vodi (toliko da ih prekrije) pa ih izmiksajte u kremu,
  • pomiješajte kesten pire s mirinom i jabučnim sirupom i smjesu podijelite na dva dijela.
  • donji dio biskvita premažite kremom od smokvi, na nju stavite pola kreme od kestena i pokrijte drugim dijelom biskvita,
  • premažite cijelu tortu preostalom kremom od kestena.

Recept je iz arhive missZDRAVE i sada je ponovno objavljen.

 

Posjeti missZDRAVA.hr