Torta ili kocke od limuna i sira bez pečenja

shutterstock
Ovisno o prigodi za koju pripremaš ovaj desert možeš se odlučiti za kocke ili u ga napraviti u obliku torte. Kolač je savršen za ponijeti u goste, za obiteljska okupljanja ili jednostavno za zasladiti se.
Vidi originalni članak


Sastojci

Za podlogu

  • 1 1/2 šalice samljevenog ili usitnjenog graham keksa
  • 1/3 šalice otopljenog maslaca

Krema sa sirom

  • želatina s okusom limuna ili agar agar prah
  • 1/2 šalice prokuhane vode
  • 1/2 šalice hladne vode
  • 200 g kremastog sira
  • 1/4 šalice šećera (možeš koristiti neki od zdravih šećera poput ksilitola)
  • šalica mlijeka
  • 1/4 šalice iscijeđenog soka limuna
  • 1 1/2 šalica šlaga

Preljev od limuna

  • 3 žlice maslaca
  • 1/3 šalice svježe cijeđenog limunova soka
  • 1 1/2 čajne žlice limunove korice
  • 1/3 šalice šećera
  • 1 jaje i jedan žutanjak  lagano umućeni vilicom

Za ukrašavanje

  • šlag
  • listovi mente

Slatko, a ne kvari dijetu Recept za keto cheesecake brownie ukusan kao nikad do sad

Priprema

Podloga

  • Obloži posudu za pečenje papirom ili folijom da lakše kolač možeš odvojiti
  • Pomiješaj kekse i maslac i utisni ih u tepsiju te stavi u hladnjak da se učvrsti

Krema od sira

  • Ulij kipuću vodu preko želatine i miješaj oko dvije minute ili dok se potpuno ne otopi. Dodajte ledenu vodu i dobro promiješaj, a zatim ostavi da se hladi dok napraviš kremu.
  • Umutite omekšali krem ​​sir i šećer dok ne postanu glatki i kremasti. Postupno dodaji mlijeko i dobro promiješaj. Zatim polako ulijte limunov sok i miješajte dok ne dobiješ glatku kremu. 
  • Ulij otopljenu želatinu i miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
  •  Na kraju dodaj kremu u šlag, izmiksaj i rasporedi nadjev preko kore. Stavite u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se potpuno učvrsti.

cheesecake Čokoladni cheesecake bez šećera sa samo tri sastojka

Preljev od limuna

  • U maloj tavi otopi maslac ga na srednje jakoj vatri.
  • Makni s vatre i umuti zajedno sa šećerom, limunovom koricom i limunovim sokom.
  • Dodaj jaja i dobro umuti.
  • Kuhaj sastojke na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje dok se ne zgusnu (oko 5 minuta).
  • Prebaci u zdjelu i prekrij folijom kako bi se spriječilo stvaranje filma na vrhu.
  • Ohladi na sobnu temperaturu.
  • Kada se kolač potpuno ohladi možeš ga prebaciti u neku drugu ukrasnu posudu, ako želiš  Zatim stavi preljev od limuna i ako po želji ukrasi šlagom i listićima mente. 

Izvor: Chocolate Desserts

 

Cheesecake Zdrav i ukusan: Cheesecake niskog glikemijskog indeksa

Posjeti missZDRAVA.hr