Salata s tofuom i klicama graha

Ova ukusna salata kombinacija je okusa tofua i klica graha začinjenih đumbirom i umakom od soje. Sastojci su dovoljni za 4 porcije, a trajanje pripreme je oko 50 minuta. Predlažemo da ovu zdravu salatu serviraš na kuhanoj riži posutoj kikirikijem i listićima mente
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 g čvrstog tofua, ocijediti i narezati na šnite
  • 1 ljuta papričica, sitno narezati
  • 1⁄2 šalice umaka od soje sa smanjenim udjelom soli
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 2 žličice biljnog ulja
  • 2 šalice klica graha
  • Sol
  • Kuhana ili parena bijela riža
  • 6 komada mladog luka, tanko narezati
  • 1⁄2 šalice usitnjenih prepečenih i posoljenih kikirikija
  • 1⁄4 šalice lišća mente
  • Kriške limete

Priprema:

  1. Posloži kriške tofua na pladanj za pečenje koji je obložen s nekoliko slojeva papirnatih ručnika. Zatim stavi nekoliko slojeva papirnatih ručnika i s gornje strane tofua te nježno pritisni kako bi se ocijedila tekućina.
  2. Ocijeđeni tofu nareži na manje komade i postavi u pladanj za pečenje.
  3. Pomiješaj ljutu papričicu, umak od soje, smeđi šećer i đumbir, prelij preko tofua i ostavi da odstoji barem 30 minuta.
  4. Prije serviranja na zagrijanom ulju preprži 1 šalicu klica graha da dobiju boju, oko 3 minute. Začini sa soli i paprom.
  5. Tofu serviraj na kuhanoj riži, dodaj prepržene i sirove klice graha i mladi luk, posipaj kikiriki i ukrasi listićima mente i kriškom limete.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr