Tjestenina s povrćem i mozzarellom

Svi čitatelji Zdrave Krave koji su poslali svoj najdraži recept s mozzarellom mogli su postati počasni član stručnog žirija i sudjelovati na degustaciji mozzarelle. Kao počasnu članicu stručnog žirija odabrali smo čitateljicu Anicu Mirosavljević jer nam se posebno svidio njezin recept za tjesteninu u umaku od povrća i mozzarelle
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 450 g tjestenine
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 šalice vode
  • 6 šalica nasjeckane blitve 
  • 400 g bijelog graha
  • 400g pasirane rajčice
  • 1/4 žličice papra
  • 1/2 šalice nasjeckanog mozzarella sira
  • 1/4 šalice parmezana

Postupak:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Ocijedi je i ostavi sa strane.
  3. Zagrij ulje u tavi, dodaj luk te pirjaj oko 2 minute. Zatim dodaj vodu i češnjak, pokrij i kuhaj dok luk ne postane mekan, od 4 do 6 minuta.
  4. Dodaj blitvu, kuhaj od 1 do 2 minute, zatim dodaj rajčicu, papar i grah, kojeg prethodno isperi i procijedi.
  5. Kuhaj dok ne proključa. Dodaj tjesteninu, mozzarella sir i parmezan. Pokrij i kuhaj dok se sir ne otopi, oko 3 minute. Posluži toplo.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr