Tjestenina s povrćem i mozzarellom
Svi čitatelji Zdrave Krave koji su poslali svoj najdraži recept s mozzarellom
mogli su postati počasni član stručnog žirija i sudjelovati na
degustaciji mozzarelle. Kao počasnu članicu stručnog žirija odabrali smo
čitateljicu Anicu Mirosavljević jer nam se posebno svidio njezin recept za tjesteninu u umaku od povrća i mozzarelle
Sastojci:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 450 g tjestenine
- 1 sitno nasjeckana glavica luka
- 4 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 šalice vode
- 6 šalica nasjeckane blitve
- 400 g bijelog graha
- 400g pasirane rajčice
- 1/4 žličice papra
- 1/2 šalice nasjeckanog mozzarella sira
- 1/4 šalice parmezana
Postupak:
- Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Ocijedi je i ostavi sa strane.
- Zagrij ulje u tavi, dodaj luk te pirjaj oko 2 minute. Zatim dodaj vodu i češnjak, pokrij i kuhaj dok luk ne postane mekan, od 4 do 6 minuta.
- Dodaj blitvu, kuhaj od 1 do 2 minute, zatim dodaj rajčicu, papar i grah, kojeg prethodno isperi i procijedi.
- Kuhaj dok ne proključa. Dodaj tjesteninu, mozzarella sir i parmezan. Pokrij i kuhaj dok se sir ne otopi, oko 3 minute. Posluži toplo.
Dobar tek!