Tikvice punjene sa sirom

Iskoristi sezonu tikvica i napravi ovo ukusno jelo za koje ti osim spomenutih tikvica trebaju sir i jaja. U zdjeli pomiješaj izvađeno meso tikvica, krušne mrvice, sir, sitno narezani luk (naribani tvrdi sir, npr. Cheddar), usitnjeni svježi peršin, sol, većinu parmezana i razmućena jaja
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 porcije:

  • 700 g tikvice, zelene
  • 1.5 šalica krušnih mrvica
  • 60 g cheddar sira
  • luk ,crveni
  • peršin, list
  • 1 žličica soli
  • 0.25 šalice parmezana
  • 2 kom jaja
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 175°C.
  • U većem loncu zagrij vodu do vrenja.
  • Tikvice prepolovi po dužini i kuhaj u kipućoj vodi 15-ak minuta ili dok omekšaju. Zatim ih izvadi, ocijedi i izdubite meso iz sredine.
  • U zdjeli pomiješaj izvađeno meso tikvica, krušne mrvice, sir, sitno narezani luk (naribani tvrdi sir, npr. Cheddar), usitnjeni svježi peršin, sol, većinu parmezana i razmućena jaja.
  • Tikvice napuni dobivenom mješavinom. Po površini pobacaj komadiće maslaca i pospi preostalim parmezanom.
  • Peci oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici.

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija:

  • Ukupno kalorija 562,3
  • Proteini 26,2 g
  • Masti 19,9 g
  • Ugljikohidrati 75,1 g

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr