Sušene rajčice u maslinovu ulju za ukusnu jesen i zimu

Guliver/Shutterstock
Biraj rajčice približno iste veličine radi ravnomjerna sušenja. Pećnicu upali na 100 stupnjeva Celzijevih. Rajčice operi i osuši, obriši ih krpom ili paprnatim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavi masni papir za pečenje. Rajčice reži na četvrtinu i slaži ih jedne pored drugih koliko stane.
Vidi originalni članak

Neoguljen češnjak složi između rajčica pa posoli, popapri i poprskaj maslinovim uljem. Stavi u pećnicu na sušenje oko 3 - 4 sata. Zatim ugasi pećnicu i ostavi rajčice da se unutra ohlade. U sterilizirane staklenke slaži ružmarin, ohlađene rajčice kao i oguljeni pečeni češnjak. Stavi i po jedan lovorov list, listove svježeg bosiljka, svježu majčinu dušicu i na kraju prelij maslinovim uljem do vrha rajčica. Zatvori i čuvaj u hladnjaku.

Sastojci:

  • rajčice (najčešće se koristi šljivar, cherry ili pelat)
  • sveži češnjak
  • svježi bosiljak
  • ružmarin (svježi ili sušeni)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • lovorov list
  • svježa majčina dušica po želji

Recept za prirodno kiseljenje krastavaca.

Posjeti missZDRAVA.hr