Stare dobre kremšnite u zdravijem ruhu

Guliver/Shutterstock
Ovaj recept za kremšnite izvrstan je za sportaše jer sadrži kvalitetne aminokiseline te visok udio ugljikohidrata, a idealan je za osobe koje ne toleriraju ili ne konzumiraju mlijeko.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 30 dag smeđeg šećera u prahu
  • 35 dag kukuruznog škroba
  • 2 vanilin šećera
  • 10 dl vode
  • 15 dl sirutke
  • 1/2 paketa lisnatog tijesta za 2 kore
  • 10 dag smeđeg šećera u prahu za bjelanjke

kremšnita Bledske kremšnite - kolač koji moraš probati

Priprema:

  • Razvaljaj lisnato tijesto u dvije kore i peci ih na 180 stupnjeva C 15 minuta.
  • Izreži jednu koru na veličinu lima s kalupom (30 x 30 cm).
  • Kuhaj sirutku, kukuruzni škrob, žumanjke, smeđi šećer i vanilin šećer.
  • Kad se smjesa zgusne, ukloni s vatre i lagano miješajući dodaj čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu izlij u kalup i ohladi.
  • Na vrh stavi drugu koru.
Posjeti missZDRAVA.hr