Slatki desert: Palačinke s pirovim brašnom, cimetom i jabukom

Guliver/Shutterstock
Pirovo brašno daje ovim divnim zdravim palačinkama jednu blago orašastu notu, a naribana jabuka im daje slatkoću i sočnost. Meni su omiljene prelivene javorovim sirupom i borovnicama, ali vrlo su ukusne i prelivene jogurtom i medom ili posute kokosovim šećerom i orasima.
Vidi originalni članak

Proteinske palačinke s bobičastim voćem

Sastojci za 10 manjih palačinki

  • 1 šalica bademovog mlijeka (ili mlijeka po vašem izboru)
  • 1 1/2 šalica pirovog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice vanilin ekstrakta
  • prstohvat soli
  • 1 veća slatka jabuka, oguljena i naribana
  • ulje za prženje (ja koristim kokosovo)

Napomena: 1 šalica = 250 ml

Palačinke s cimetom i vanilijom sa samo dva sastojka!

Priprema:

U većoj posudi pomiješaj sve sastojke i na kraju dodaj naribanu jabuku. U tavi za prženje zagrij ulje i stavi oko 2 žlice smjese za jednu palačinku, prži oko 2-3 minute i okreni na drugu stranu kad se pojave mjehurici, zatim ostavi još 1-2 minute dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Posluži ih s javorovim sirupom i smrznutim (ili svježim) borovnicama ili jogurtom i medom, a možeš ih posipati i orasima po želji.

Dobar tek!

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr!

Posjeti missZDRAVA.hr