Slana pita s porilukom i mozzarellom
Kad vani zahladi, lijepo je pojesti nešto toplo i zasitno
Sastojci:
- 2 poriluka
- 2 žlice maslaca
- 5 žlica maslinova ulja
- šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
- šalica brašna
- 2 i 1/2 žličice praška za pecivo
- šalica jogurta
- 2 mozzarelle
- 3 jaja
- žličica tucane paprike
- prstohvat soli i papra.
Priprema:
- Na zagrijanom maslacu pirjajte na srednje jakoj vatri tanko narezani poriluk oko 10 minuta.
- Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
- Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i tucanu papriku.
- U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte.
- Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 munuta na 190 stupnjeva Celzijevih.