Slana pita s porilukom i mozzarellom

Guliver/Shutterstock
Kad vani zahladi, lijepo je pojesti nešto toplo i zasitno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 poriluka
  • 2 žlice maslaca
  • 5 žlica maslinova ulja
  • šalica (od 2 dl) kukuruzne krupice
  • šalica brašna
  • 2 i 1/2 žličice praška za pecivo
  • šalica jogurta
  • 2 mozzarelle
  • 3 jaja
  • žličica tucane paprike
  • prstohvat soli i papra.

jesenski zalogajčići Topla bučnica sa sirom, ma tko je ne bi htio!

Priprema

  • Na zagrijanom maslacu pirjajte na srednje jakoj vatri tanko narezani poriluk oko 10 minuta.
  • Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  • Umutite jaja s maslinovim uljem i jogurtom te dodajte naribanu mozzarellu.
  • U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol, papar i tucanu papriku.
  • U mješavinu s brašnom ulijte smjesu s jajima i dobro promiješajte.
  • Ulijte smjesu u okrugli kalup za tortu i pecite 30 do 35 munuta na 190 stupnjeva Celzijevih.

visceralna mast okružuje unutarnje organe Zelena mediteranska dijeta: Najmoćnija prehrana protiv visceralne masti

Posjeti missZDRAVA.hr