Čokoladna torta s malinama koja nije jako opasna za liniju

Guliver/Shutterstock
Malina je bogata C vitaminom i antioksidansima. Sadrži i resveratrol, koji usporava starenje te vlakna, folnu kiselinu, vitamin K, vitamin E5, mangan, magnezij, bakar, kalij i omega 3 masne kiseline. Ako se redovito konzumiraju djeluju dobro na ten te poboljšavaju zdravlje probavnog i kardiovaskularnog sustava.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera (možeš odabrati zdraviji brezin šećer)
  • 120 g tamne čokolade
  • pola praška za pecivo
  • oko 450 g marmelade od malina (sa zdravim zaslađivačima) plus 2 žlice vode
  • oko 400 g svježih malina
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag (u zdravijoj verziji šlag možeš i izostaviti)

Priprema:

Kalupu za tortu promjera 24 cm dno obloži papirom za pečenje, a stranice namasti. Bjelanjke odvoji od žumanjaka. Bjelanjke zajedno sa šećerom pjenasto izmiksaj. Žumanjke izmiksaj s praškom za pecivo.

Čokoladu otopi pa je dodaj u žumanjke, dobro promiješaj pa sve dodaj bjelanjcima.Nježno sjedini špatulom, izlij u kalup i peci na 180 stupnjeva Celzijevih od 25 do 30 minuta, ovisno o pećnici. Biskvit će se napuhati pe će nakon što ga izvadiš iz pećnice splasnuti.

veganske torte Sirova torta s malinama i pistacijama

maline sladoled Malo miješanja plus hlađenje i uživaj u osvježavajućem sladoledu od malina

Biskvit izvadi iz pećnice i nožem prođi po rubovima kako bi se ravnomjerno spustio. Ohladi ga, pa izbockaj sa slamkom. Marmeladu zagrij s dvije žlice vode da postane rjeđa pa njome premaži izbockani biskvit. Na marmeladu polaži maline. Slatko vrhnje za šlag istuci i ukrasi tortu po želji.

Posjeti missZDRAVA.hr