Jednostavna sirova torta s kremom od jagoda i čokolade

shutterstock
Za ovu tortu su ti potrebne datulje, orašasti plodovi, avokado, med ili agavin sirup, kakao, kokosovo ulje i naravno svježe jagode. Ova torta izgleda vrlo lijepo jer jagode sjajno pristaju uz tamnu ukusnu podlogu.
Vidi originalni članak

Sastojci

Za podlogu:

  • 20 datulja
  • 110 g mljevenih orašastih plodova (bademi, prženi lješnjaci ili orasi)

Za kremu:

  • 1 zreli avokado
  • 30 do 40 g meda ili agavinog sirupa (probaj kremu i dodaj još sladila ako ti nije dovoljno, ovisit će o jagodama)
  • 10 g kakaa
  • pola žlice kokosova ulja
  • prstohvat soli
  • 500 g jagoda (300 g u kremu) 200 g za ukras

Priprema

Datulje očisti od koštica pa ih zalij s vrućom vodom i ostavi ih da se namaču 15-ak minuta. Ocijedi ih od vode (ali ne skroz kako ti podloga kad dodaš orašaste plodove ne bi bila suha). Dodaj mljevene orašaste plodove. Spoji sve u blenderu ili štapnim mikserom. Dobivenu smjesu utisni u kalup promjera 18 cm.

Zdravija verzija omiljenog deserta Sladoledna Snickers torta od zdravih sastojaka, za prste polizat'

nutritivno bogata Bezglutenska torta od maka i čokolade

Kremu pripremi tako da očistiš zreli avokado (treba biti blago mekan na dodir). Stavi ga u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima za kremu i izblendaj. Probaj kremu - provjeri je li dovoljno slatka, ako nije, dodaj još meda. Kremu premaži preko podloge i stavi je u hladnjak barem sat vremena.

Posluži po želji, uz pržene lješnjake ili svježe voće, a može pripremiti i domaći čokoladni preljev tako da pomiješaš jednu žlicu otopljenog kokosova ulja (malo ga zagrij samo da se otopi) s gorkim kakaom.

Posjeti missZDRAVA.hr