Schwarzwald torta bez šećera i brašna
Ana Gregl postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za Schwarzwald tortu bez brašna i dodanih sladila. Anin recept odabrali smo putem Instagrama, a ako i ti želiš postati kuharica ljeta 2015 tagaj svoja zdrava, sezonska jela s hashtagom #zdravakrava na Instagramu, a mi ćemo svaki tjedan odabrati najbolji
Više detalja o "Kuhaj u ritmu ljeta 2015." potraži ovdje.
Prati nas na Instagramu.
Sastojci (za kalup promjera 26 cm):
Podloga:
- 6 jaja
- 300 g čokolade s minimalno 70% kakaa
- prstohvat soli
Krema od višanja:
- 1 staklenka kompota od višanja
- mlijeko
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 200 ml nezaslađenog vrhnja za šlag s 36 % m.m.
Priprema:
- Žumanjke izmiksaj sa soli da postanu pjenasti i dodaj im mlaku čokoladu, prethodno otopljenu na pari.
- Bjelanjke istuci u čvrst snijeg i polako umiješaj u smjesu s čokoladom.
- Stavi peći na 160°, oko 20 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice.
- Kad čačkalica ubodena u kolač izađe čista kolač je gotov. Pazi da se ne prepeče!
- Sok iz kompota procijedi u mjericu, dodaj mlijeka do 500 ml i stavi kuhati. Kad zakipi umiješaj škrob pomiješan s malo hladnog mlijeka i kuhaj još otprilike četiri do pet minuta dok krema postigne punu gustoću. Na kraju umiješaj višnje i odmah izlij na čokoladnu podlogu. Ako je potrebno kremu zasladi prema ukusu!
- Na ohlađen kolač dodaj sloj tučenog vrhnja.