Brokula sa sirom iz pećnice, doživljaj za nepce

unsplash/instagram
Osim što je bogata antioksidansima, brokula je povrće koje je vrlo lako pripremiti. Može se pariti, pržiti, kuhati i peći, a u ovom receptu pogledajte kako ju možete brzo pripremiti u kombinaciji s parmezanom.
Vidi originalni članak

Brokula je bogata mnogim nutrijentima, uključujući vlakna, vitamin C, vitamin K, željezo i kalij. Upravo zbog toga može pružiti mnoge zdravstvene benefite, posebno za zdravlje očiju, zdravlje srca i prevenciju bolesti. Također ima i malo kalorija pa može biti sjajan dodatak jelima. Iako možda na prvu priprema brokule zvuči dosadno, zbog ovog recepta bi ju čak i oni koju ne podnose mogli zavoljeti.

Sastojci:

  • 1 brokula 
  • 100 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • slatka paprika

Priprema:

  1. Brokulu razdvojite u cvjetiće i skuhajte tako da ne bude previše kašasta, ali da se lako zgnječi u tepsiji.
  2. Zgnječene cvjetiće brokule premažite mješavinom maslinovog ulja, soli i slatke paprike.
  3. Naribani parmezana pospite po vrhu i stavite u pećnicu na 220 stupnjeva sve dok rubovi brokule ne postanu hrskavi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sophia Löppert (@fit_sophia_laetitia)

Hrskavo Gratinirana brokula, cvjetača i mrkva za prste polizati brokula ne mora biti dosadna Popečci od brokule, prženi ili iz pećnice

Posjeti missZDRAVA.hr