Ručak koji neće opteretiti tvoju probavu iako sadrži tjesteninu

Thinkstock
Bundeva je tipična jesenska namirnica koja izuzetno povoljno djeluje na regulaciju probave, na smetnje kod mokraćnih kanala, a povoljno djeluje i na ten.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g integralnih špageta
  • 400 g bundevinog mesa
  • maslinovo ulje
  • 50 g sjemenki bundeve
  • 8 češnja bijelog luka
  • sol i papar

Priprema:

  • Tjesteninu skuhaj u dovoljno posoljene vode.
  • Bundevino meso nareži na kocke pa ga u prikladnoj tavi poprži na maslinovom ulju. Sitno nasjeckaj sjemenke bundeve i oguljeni bijeli luk.
  • Dodaj ih pirjanoj bundevi, zatim sve začini solju i paprom (nekoliko sjemenki i malo bijelog luka prerezanih popola sačuvaj za ukrašavanje).
  • Kuhanu tjesteninu dobro ocijedi i dodaj u tavu s bundevinim mesom.
  • Sve sastojke dobro promiješaj i spoji sa začinima.
  • Posluži odmah nakon pripreme.

Torta od sira s bundevom.

Posjeti missZDRAVA.hr