Povrtni rižoto s listovima cikle

Sezona sakupljanja plodova i pripreme zimnice polako je započela. Dok sam gledala baku kako kiseli ciklu, primijetila sam da baca listove. Već sam ih jednom pripremala na salatu, a kako sam pripremala rižoto, ubacila sam i listove. Nadam se da će ti se svidjeti ova lagana i ljetna kombinacija
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica smeđe riže
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 šalice cherry rajčica
  • 1 poriluk
  • listovi jedne cikle
  • malo kelja
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • muškatni oraščić, sol, češnjak

Priprema:

  1. Rižu skuhaj po uputama na pakiranju.
  2. Zagrij maslinovo ulje i preprži kolutiće poriluka zajedno s češnjakom i cherry rajčicama dok im se kožica ne nabora.
  3. Dodaj umak od rajčice i očišćene listove cikle i kelja.
  4. Začini po želji i pirjaj oko 15 minuta dok listovi ne omekšaju.
  5. Skuhanu rižu dodaj u zdjelu s umakom i sve dobro izmiješaj.

Dobar tek!

Potraži još zanimljivih recepata Kristine Grofelnik.

Posjeti missZDRAVA.hr