Rižin griz za ukusan i zdrav bezglutenski prvi obrok u danu!

shutterstock
Pobrini se da napraviš dovoljno, jer ćeš htjeti još.
Vidi originalni članak

Jednostavan rižin griz bez glutena i bez mliječnih proizvoda savršen je za brzi doručak. Upravo on idealna je alternativa, ako ne možeš ili ne želiš jesti uobičajeni pšenični griz. Ta mala topla zdjelica savršenstva bit će gotova u svega pet minuta.

Sastojci:

  • 250 ml bademovog mlijeka
  • 40 g rižinog griza 
  • 10 g usitnjenih badema ili lješnjaka
  • 1 banana
  • svježe jagode
  • prstohvat cimeta
  • 1 žličica meda ili drugog zaslađivača po želji

Bez grickanja između obroka 10 namirnica za doručak koje će vas držati sitima do ručka

Priprema:

  1. Na laganoj vatri zagrij mlijeko i postepeno u njega dodaj griz. Stalno miješaj dok se mlijeko ne upije, a griz poprimi teksturu kaše.
  2. Prebaci u zdjelicu i dodaj sastojke po želji.

U slast!

Savršen izvor proteina Što se dogodi ako dva tjedna jedete bjelanjke za doručak?

Posjeti missZDRAVA.hr