Recept za keto cheesecake brownie ukusan kao nikad do sad
            
            
                
            
            
            
                
                    
                
                
                    Keto kolač
                
            
        
        
    Recepti bez brašna i s minimalnim udjelom ugljikohidrata sve su popularniji zbog trendi proteinskih dijeta. Kreativci djeluju i iznalaze načine kako da osmisle ukusne slastice s propisanim namirnicama. Donosimo jedan takav recept i vjerujemo da ćete ga sačuvati u svojoj arhivi.
        
        
        
Sastojci: 
Prva smjesa za brownie:
- 1/2 šalice čokolade bez šećera
 - 8 žlica maslaca
 - 3 velika jaja
 - 1/4 šalice zaslađivača po želji (npr. brezin šećer)
 - čajna žlica ekstrakta vanilije
 
Druga smjesa za cheesecake:
- 230 g punomasnog krem sira
 - veliko jaje
 - 3 žlice šećera (eritritol ili ksilitol)
 - 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
 
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Podmažite posudu za pečenje s uljem ili stavite papir za pečenje. Odložite sa strane. Stavite na stranu.
 - Za smjesu za brownie: U zdjeli srednje veličine pomiješajte čokoladu i maslac. Otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari i dobro izmiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju. Miksajte dok smjesa ne postane lagana i pjenušava. Polagano ulijte otopljenu čokoladnu smjesu u zdjelu i dobro izmiksajte. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu za pečenje.
 - Za smjesu od sira: U zdjeli srednje veličine pomiješajte krem sir, jaje, sladilo i vaniliju. Umutite mikserom dok smjesa ne postane lagana i pjenušava. Prelijte kremu od sira po onoj za brownie.
 - Pecite 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u smjesu ne izađe čista iz nje. (Ako vam se rubovi zapeku prije ostatka kolača, pokrijte ih folijom.
 - Ohladite kolač desetak minuta i izrežite na osam komada. Pustite da se ohladi do kraja i uživajte.
 
Nutritivne vrijednosti za jedno serviranje:
- 320 cal
 - 29 g masti
 - 21 g ukupnih ugljikohidrata (šećer, vlakna)
 - 6 g proteina