Čupavci: Omiljeni kokos kolač sa smeđim šećerom

Thinkstock
Čupavci se kod nas rade kada nam ostane čokolade za kuhanje i kokosa i zasigurno su jedni od omiljenih kolača za vrijeme blagdana. Podsjetimo se recepta ovog omiljenog nam kolača!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 šalica ulja
  • 9 šalica oštrog brašna
  • 4 šalice smeđeg šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • naribana korica jednog limuna

Tofu može zamijeniti jaja i to u količini od 50 grama po jaju Zamjena za brašno i jaja u kolačima

Za čokoladu:

  • pola šalice vode;
  • pola šalice šećera;
  • 100 g tamne čokolade;
  • par žlica maslaca
  • 200 g mljevenog kokosa  

zamjena za bijeli šećer Ususret blagdanima: Zamjene za bijeli šećer u božićnim kolačima

Brze kokos kiflice za bijele blagdane!

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Izmiksati jaja, ulje, brašno, šećer, limunovu koricu i prašak za pecivo. Izliti na papir za pečenje u posudu za pečenje i peći 25 - 30 minuta. Pečen biskvit ohladiti i narezati ga na kocke. Zagrijati vodu i šećer (da se šećer rastopi) te dodati čokoladu i maslac; miješati na najmanjoj temperaturi dok se sva čokolada ne rastopi; ohladiti. Narezane kocke biskvita umakati u čokoladu i svaki komad uvaljati u mljeveni kokos. Možeš ih prerezati na pola i namazati primjerice džemom od marelice.

Supernamirnice za pripremu zdravih božićnih kolača!

 


 

 

Posjeti missZDRAVA.hr