Proljetna zelena klasika: Mlade mahune s češnjakom

Guliver/Shutterstock
Istovremeno mekane i hrskave,mlade mahune su izvrstan prilog uz meso, a mogu biti i odlično glavno jelo, posebice ako si nedavno malo pretjerala sa kalorijama.
Vidi originalni članak

Za pripremu ti je potrebno svega pola sata, a dobit ćeš četiri ukusne porcije mahuna koje nose samo 19 kalorija po porciji.

Hrskava poslastica - cvjetača s parmezanom

Za pripremu će ti trebati:

  • 400 g mahuna
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 2 žlice soja umaka
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje.

Priprema

Češnjak nareži na tanke listiće, papričicu očisti od sjemenki i žilica i nareži ju na manje kockice. Mahune očisti i operi.

U wok tavi, na malo maslinova ulja, poprži kratko čili papričicu i češnjak, dodaj mlade mahune i pirjaj 5 minuta. Začini soja umakom i paprom pa pirjaj još 10 do 15 minuta. Mahune bi na kraju trebale biti mekane, a istovremeno i hrskave.

Posluži ih dok su još tople. Dobar tek!

Zašto svi zamrzavaju limune i zašto bi i ti trebala početi?

Posjeti missZDRAVA.hr