Pripremi zdravu zimnicu bez konzervansa

Želiš pripremiti zdravu zimnicu bez umjetnih konzervansa i aditiva? Za inspiraciju pročitaj recept za gljive u ulju, iz knjige ''Zimnica'', autorice Tončike Cukrov u izdanju Planetopije
Vidi originalni članak

Mini kuharica s puno zdravih recepata

Želja ti je pripremiti zdravu zimnicu bez umjetnih konzervansa i aditiva, u tome će ti pomoći nova kuharica Tončike Cukrov "Zimnica". Ovo najnovije izdanje mini kuharica pokazat će ti kako pripremiti zalihe omiljenih plodova da bi bili dostupni tijekom cijele godine.

I ne samo to, Tončikin pristup će ti također omogućiti da sve namirnice zadrže najveću moguću hranjivost. Voliš li kiselu ili slanu zimnicu, ili si ipak ljubitelj slatkih delicija, ovdje ćeš pronaći nešto za sebe.

Više o knjizi pročitaj u našoj čitaonici...

Maslačkov med, slatko od jagoda, gljive u ulju...

U gotovo tridesetak recepata, pronaći ćeš džem od smokava, maslačkov "med", gljive u ulju, slatko od jagoda, ružin nektar, kao i prirodnu verziju kiselih krastavaca, kiselih paprika s kupusom... i još mnogo drugih staklenki koje donose užitak i zdravlje.

Tončika Cukrov profesorica je povijesti i povijesti umjetnosti, a profesionalno obavlja poslove kustosa. U Makronovi djeluje kao učiteljica kuhanja te vodi različite radionice i seminare kuhanja. Autorica je kuharica Za posao, Wok i Klice.

5 najkreativnijih registriranih korisnika pod korisničkim imenima dunjasita, niky88, jelena 990, Sandra72 i giana osvojilo je kuharicu Zimnica. Dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila o načinu preuzimanja nagrade.

Recept za inspiraciju

Gljive u ulju:

  • ½ kg gljiva (lisičice, vrganji, šampinjoni)
  • 3 dcl jabučnog octa
  • 1 dcl vode
  • ¾ žličice morske soli
  • maslinovo ulje po potrebi (do 4 dcl)
  • nekoliko listića lovora
  • 1 žličica papra u zrnu
  • ½ žličice klinčića, po želji

Priprema:

Steriliziraj staklenke. Očisti gljive. Pripremi otopinu od vode, octa i soli u kojoj ćeš kuhati gljive. Kad otopina zakuha, dodaj gljive i kuhaj na srednjoj vatri do 10 minuta (ovisno o veličini gljiva). Ocijedi gljive, posuši, složi u steriliziranu staklenku i dodaj hladno ulje. Dobro zatvori staklenku. Čuvaj na hladnom, ispod 10º C. Recep je za 2 – 3 staklenke od 350 ml.

Recept je preuzet iz kuharice ''Zimnica'' autoriceTončike Cukrov, u izdanju Planetopije.

Više info na: www.planetopija.hr

Posjeti missZDRAVA.hr