Povrtna juha sa slanutkom i keljom

Siniša Čagalj postao je kuhar tjedna zahvaljujući svom receptu za povrtnu juhu od mladog kelja i slanutka. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2014.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradama Russell Hobbs, pročitaj ovdje.

Đumbirom protiv gripe

Đumbir je tajni sastojak Sinišinih zimskih jela jer ga štiti od prehlade i gripe te grije tijelo i dušu.

Sastojci:

  • 1 šalica slanutka
  • 2 glavice mladog kelja
  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 mrkve
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • žličica slatke paprike
  • 30 g đumbira
  • prstohvat šafrana
  • 1 šalica sezonskog povrća
  • sol, papar, peršin

Priprema:

  1. Slanutak potopi na par sati u hladnu vodu.
  2. U lonac na ugrijanom maslinovom ulju dodaj sjeckani luk i protisnuti češnjak i na laganoj vatri dinstaj dok ne dobije zlatnu boju te dodaj slatku papriku, narezani đumbir i slanutak i zalij povrtnim temeljcem.
  3. Kuhaj tridesetak minuta i zatim dodaj mladi kelj zajedno sa sezonskim povrćem (brokula, prokulice, špinat i listovi cikle) i peršin sa šafranom.
  4. Kuhaj još desetak minuta te začini po želji sa soli i paprom.

Komentar Zdrave Krave: Sinišina juha zbog svojih sastojaka uistinu grije tijelo, a i dušu. U juhi je puno povrća i to uglavnom sezonskog što je velika prednost za ovo doba godine koje i ne obiluje plodovima, a slunutak kao jedan od glavnih sastojaka ovom jelu daje punoću. Pohvala i za fotografiju.

Posjeti missZDRAVA.hr