Popečci s tikvicama i graškom koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Thinkstock
Bez obzira voliš li tikvice ili ne, ove popečke ćeš obožavati. Iskoristi sezonu tikvica i graška i napravi ukusne zalogaje koje možeš nositi sa sobom i na posao.
Vidi originalni članak

Potrebno ti je:

  • 120 g graška
  • 2 tikvice
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 125 g feta sira
  • 1 žlica kopra
  • 1 žlica mente
  • muškatni oraščić
  • 80 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol

Radost za nepce Popečci od slanutka s kimom i peršinom

Za manje od pola sata Najdraži krumpirovi rođaci: Brzi i fini popečci od batata

Priprema:

Oguli tikvice i naribaj ih. Mladi luk sitno nasjeckaj. Preprži ga na maslinovu ulju, dodaj zgnječeni češnjak. Nakon minutu dodaj tikvice i mladi grašak. Kuhaj na laganoj vatri par minuta, makni s vatre i ostavi neka se ohladi. Prebaci sve u veliku posudu, dodaj izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja.

Po potrebi dodaj malo mlijeka, ako je smjesa pregusta. Zagrij ulje za prženje i prži smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute. Vadi ih na kuhinjski ubrus, ostavi neka se ocijede, pa posluži s umakom od jogurta u koji si narezala svježi kopar i krastavce.

Posjeti missZDRAVA.hr