Polpete sa špinatom
Zeleni popečci od povrća maštovita su alternativa onima od mesa, ali i odličan prilog mesnim jelima. Za pripremu ovog jela dovoljno ti je 30 minuta, a osim špinata potrebni su ti češnjak, maslinovo ulje, krušne mrvice i jaja
Sastojci:
- špinat
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ luka, sitno nasjeckati
- 1 režanj češnjaka, usitniti ili protisnuti kroz prešu
- 2 svežnja špinata, očistiti, oprati i ugrubo usitniti
- 1 šalica suhih krušnih mrvica
- prstohvat soli i papra
- 3 jaja, razmutiti
- biljno ulje
Priprema:
U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk i češnjak oko 5 minuta dok luk omekša i postane staklast. Zatim dodati špinat i još kratko zagrijavati dok povene. Maknuti s izvora vatre pa dodati krušne mrvice, sol, papar i umiješati razmućena jaja. Ako je smjesa prerijetka dodati još krušnih mrvica. Od dobivene smjese oblikovati polpete i peći u tavi na zagrijanom biljnom ulju do zlatno smeđe boje uz jedno okretanje. Staviti na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi višak ulja.
Osnovni podaci:
- Broj porcija: 3 do 4
- Trajanje pripreme: do 30 min
- Vrsta jela: polpete
- Glavni sastojak: špinat
- Način pripreme: prženje na tavi
- Slijed: prilog
Još recepata potraži na portalu gastro.hr