Polpete od tikvica i sira iz pećnice, hrskavost bez neurednog prženja

Irena Gavran
Volim pohane tikvice, ali ne volim stajati kraj vrućeg ulja. Zato ih bubnem u pećnicu i čekam ispod klime. Brze su, fine su i meni ne treba ništa više od žličice vrhnja ili jogurta, kaže kolumnistica missGastra Irena Gavran čiji recept prenosimo.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 tikvica
  • 150 g naribane gaude
  • 150 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • Sol,
  • papar,
  • čili u prahu
  • 2 režnja češnjaka

Radost za nepce Popečci od tikvica i parmezana bogatog okusa

Priprema:

  • Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak tekućine.
  • Pomiješajte ih sa 150 g naribane gaude i oko 150 g krušnih mrvica.
  • Ubacite dva jaja i začine (sol, papar, čili u prahu i protisnuta dva režnja češnjaka).
  • Ruke pospite s malo krušnih mrvica, žlicom zagrabite smjesu pa oblikujte polpete.
  • Posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđe.
  • Trebat će im otprilike 25 minuta.
Dobar tek!
 
Iz pećnice ili s tave Hrskavi popečci od cvjetače po keto standardima
Posjeti missZDRAVA.hr