Prženi svježi sir u koji možeš stavljati začine po želji

Guliver/Shutterstock
Jednostavne, hrskave polpete od svježeg sira možete poslužiti kao slano jelo ili slatko, ovisno o tome što ti se u tom trenutku jede.
Vidi originalni članak

Svježi sir je poznat kao prilagodljiva namirnica. Možemo ga koristiti u slatkim i u slanim jelima. Baš takve su i ove polpete. Ovo je recept za bazu u koju možeš dodati štogod želiš poput raznih začina ili svježeg voća. Dakako, polpete su jako ukusne i kao samostalno jelo.

Potrebno ti je:

  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 1 žličica soli
  • Ulje za prženje
  • začini po želji

tikvice pizza Mini hrskava pizza na podlozi od tikvica s rastopljenim sirom

Hrskava korica, a ispod sočne tikvice Tikvice zapečene u pećnici sa sirom i krušnim mrvicama

Priprema:

  • U posudu dodaj svježi sir i jaja. Sve dobro promiješaj. Dodaj brašno i  sol i promiješaj.
  • Ulje zagrij na tavi. Žlicom vadi polpete i stavljaj ih u vrelo ulje.
  • Prži polpete sa svake strane po dvije minute, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Posjeti missZDRAVA.hr