Pohranjuješ li i ti đumbir cijelo vrijeme na kriv način?
Sljedeći put kad ostaneš s viškom đumbira u ruci, nemoj ga ostaviti u posudi s ostatkom voća te ga nemoj spremiti u hladnjak već ga sačuvaj u staklenci i potopi ga alkoholnim pićem - votkom ili rižinim vinom, navodi All Recipes. Ova kulinarska stranica smata da je ovo najbolji testirani način čuvanja spomenute namirnice i jamči da ćeš tako sljedećeg puta imati svjež komad koji će dati intenzivan miris i okus spreman za kuhanje.
Kako pravilno spremiti đumbir
Prije nego ga pohraniš u alkohol, korijen đumbira oguli nožem ili aparatom za guljenje povrća te također ukloni osušena područja. Nakon što ga oguliš, korijen možeš u staklenku staviti u jednom komadu ili ga možeš narezati na nekoliko manjih kako bi što više đumbira stalo u jednu staklenku. Zatim trebaš dodati alkohol, a kako bi ga ponovno koristila sve što trebaš je - izvaditi ga i osušiti i on je spreman za daljnju uporabu.
Osim samog đumbira, nakon nekog vremena moći ćeš koristiti i tekućinu, odnosno alkohol u kojem se nalazi. Sve što trebaš napraviti je s vremena na vrijeme probati ju, da ne pokupi previše okusa i mirisa od đumbira i zatim ju iskoristiti u spremanju koktela ili nekog drugog pića, a staklenku ponovno nadopuni novom dozom.
7 pripravaka na bazi đumbira protiv 7 tegoba
Dakle, osim što nećeš više bacati nepotrošeni, osušeni đumbir, ovom tehnikom sačuvat ćeš njegov okus i teksturu, imat ćeš spremnu, već oguljenu namirnicu koju samo trebaš uvrstiti u novi recept, a s vremenom ćeš moći probati i napitak koji će nastati miješanjem odabranog alkohola i đumbira.
Zeleni smoothie za mršavljenje
Ovaj prirodni napitak za mršavljenje zasigurno je zdravija verzija naspram umjetnih napitaka koje možeš pronaći na današnjem tržištu.
Sastojci:
- 180 mL bademovog mlijeka
- 1 zelena jabuka
- 2 cm svježeg đumbira
- 1/2 smrznute banane
- 2 žličice meda
- 30 g svježeg špinata
- kocke leda po želji
Priprema:
Sve sastojke dodaj u blender i uživaj u zdravom, a slasnom piću bogatom vitaminima i mineralima.