Pohano iz pećnice! Užitak bez grižnje savjesti
Pitam iskreno, tko stvarno ne voli pohano. Malo ih je, a oni koji izbjegavaju pohano, rade to zato jer su svjesni koliko je to nezdravo. Ali, pohana hrana ne mora uvijek biti puna zasićenih masnoća zbog dubokog ulja u kojem se prži, ako pohaš u pećnici. Donosimo ti postupak.
Sastojci:
- šalica krušnih mrvica ili mljevenih badema za one koji ne žele gluten
- 1/4 šalice svježeg isjeckanog kopra
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice kajenskog papra
- sol
- crni papar
- 1/2 šalice višenamjenskog brašna ili proteinskog ili bezglutenskog
- 2 velika jaja
- sastojak koji želiš pohati (meso, riba, sir, povrće)
Postupak:
- Ugrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih i postavi papir za pečenje na protvan ili na rešetke u pećnici. U plitkoj zdjelici, pomiješaj zajedno krušne mrvice, kopar, otopljeni maslac, češnjak i ostale začine. Brašno stavi u drugu plitku zdjelicu, a jaja u treću.
- Sastojak koji želiš pohati uroni u brašno tako da bude lagano pokriven sa svih strana, zatim ga duboko uroni u jaja, pa u krušne mrvice dok ne bude potpuno pokriven.
- Rasporedi ono što pohaš po papiru za pečenje i peci dok ne postane zlatan i hrskav, oko 15 minuta. Uzmi u obzir da ovisno o tome koji sastojak pohaš, možda ga prethodno trebaš toplinski obraditi.