Popečci od tikvica i parmezana bogatog okusa

Thinkstock
Iznimno jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začinit će vaš ljetni obrok.
Vidi originalni članak

Sezona je tikvica pa ti ih predlažemo u jednoj malo jačoj i žešćoj varijanti!

Tikvice Znaš li zašto su tikvice idealne za dijetu plus najbolji recept za tikvice na žaru

Hrskava korica, a ispod sočne tikvice Tikvice zapečene u pećnici sa sirom i krušnim mrvicama

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 1 ljutika
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalice tikvica
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1 žlica maslinova ulja

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Razbijte jaje u većoj posudi, dodajte ljutiku ili luk, peršin, sol i papar.

3. Naribanu tikvicu stavite na papirnati ručnik, skupite vrhove i iscijedite tekućinu iz tikvica. Zatim dodajte tikvice i parmezan pripremljenoj smjesi. Sve izmiješajte da se sastojci sjedine.

4. Zagrijte ulje u teflonskoj tavi. Smjesu razdvojite na 4 djela, od njih na tavi formirajte 4 pljeskavice. Kada nakon 3-4 min posmeđe s donje strane, potrebno ih je preokrenuti i zajedno s tavom premjestiti u pećnicu na 10 minuta.

Dobar tek!
 

Posjeti missZDRAVA.hr