Pizza iz tave: Brza i po provjerenoj talijanskoj recepturi
Nedavno smo pokušali i ostali ugodno iznenađeni rezultatom. Pripremili smo dobro uhodano, odokativno tijesto za pizzu, pustili da se digne, razvaljali i ispekli.
Premda naizgled jednostavna priprema tijesta za pizzu, ipak postoje pravila kojih se treba pridržavati, tvrde Talijani, a na nama je da im vjerujemo imajući na umu da je riječ o vrhunskim znalcima iz domovine pizze.
Nakon što se tijesto fino digne, razvaljaj ga tanko, ugrij tavu na najjače i stavi tijesto da se peče.
Prvo na najjače, zatim smanji na manje, okreni na drugu stranu, zalij umakom, pospi sirom i poklopi da se fino sve ugrije i rastopi. Nakon pet minuta laganog krčkanja, digni poklopac i provjerite da ti dno ne zagori, a pizza je gotova kad se sir rastopi prema tvojim željama.
Jednostavnije i bolje ne može. Probaj svakako!