Pizza iz tave: Brza i po provjerenoj talijanskoj recepturi

Guliver/Shutterstock
Nedavno smo pokušali i ostali ugodno iznenađeni rezultatom. Pripremili smo dobro uhodano, odokativno tijesto za pizzu, pustili da se digne, razvaljali i ispekli.
Vidi originalni članak

Premda naizgled jednostavna priprema tijesta za pizzu, ipak postoje pravila kojih se treba pridržavati, tvrde Talijani, a na nama je da im vjerujemo imajući na umu da je riječ o vrhunskim znalcima iz domovine pizze.

Nakon što se tijesto fino digne, razvaljaj ga tanko, ugrij tavu na najjače i stavi tijesto da se peče. 

Pizzu od pirovog brašna i tikvica Maje Pokos odabrali smo kao recept tjedna Pizza od pirovog brašna i tikvica

Osim pripremanja zdrave hrane, Nikolina uživa i u pečenju slastica Integralna pizza koja ne deblja

Prvo na najjače, zatim smanji na manje, okreni na drugu stranu, zalij umakom, pospi sirom i poklopi da se fino sve ugrije i rastopi. Nakon pet minuta laganog krčkanja, digni poklopac i provjerite da ti dno ne zagori, a pizza je gotova kad se sir rastopi prema tvojim željama.

Jednostavnije i bolje ne može. Probaj svakako!

Posjeti missZDRAVA.hr