Pita od tikvica s ljutikom i sirom te vrlo malo tijesta

shutterstock Ljetna pita od tikvica bez kore jednostavna je slana pita napravljena od tikvica, ljutike, mozzarele i parmezana.
Ako tražite ukusan način da iskoristite tikvice, razmislite o idealnoj piti od tikvica bez kore! Slična je quicheu i fritaji, ali s manje jaja i više povrća. Ova pita čini prekrasan prilog za bilo koji obrok, marendu ili ručak.
Vidi originalni članak

Pita od tikvica bez kore jednostavna je slana pita napravljena od tikvica, ljutike, mozzarelle i parmezana. Trebat će vam 300 grama (oko dvije ili tri) tikvice prije nego što se tekućina istisne iz njih. Da biste uštedjeli vrijeme usitnjavanja tikvica, samo ih bacite u blender. Važno je izvaditi svu tekućinu iz tikvica prije izrade pite. Stavite tikvice u cjedilo i pospite s malo soli. Ostavite da odstoji oko 15 minuta da se povuče sva tekućina. Zatim stavite tikvice na ubrus da se dodatno dobro iscijedi i izvuče svu vlagu. 

jogurt, brašno i tikvice Pita od tikvica i začinskog bilja, brzo gotova, a prikladna za ručak ili snack

Varijacije

  • Ako nemate bijelog cjelovitog pšeničnog brašna, možete koristiti višenamjensko ili pšenično brašno.
  • Da biste napravili pitu od tikvica bez glutena, zamijenite brašno mješavinom bez glutena.
  • Zamijenite mozzarellu za Swiss ili Asiago, a parmezan za Pecorino romano ili feta sir.
  • Ako nemate ljutiku, upotrijebite crveni ili žuti luk, a ako nemate vlasac upotrijebi mladi luk.
  • Pitu aromatizirajte suhim ili svježim začinskim biljem poput bosiljka ili origana.
  • Začinite češnjakom u prahu ili svježim češnjakom.
  • Dodajte drugo povrće poput paprike, artičoke ili brokule da piti promijenite okus.
  • Dodajte piletinu sa žara kako bi bila još zasitnija.
  • Ako nemate kalup za pite, ispecite pitu od tikvica u tavi od 9 "x 9". Možete udvostručiti recept i peći u posudi za pečenje dimenzija 9 ”x 13” ili za manje porcije smjesu od tikvica pecite u kalupu za muffine. Samo pripazite da prilagodite vrijeme pečenja.

Hrskava korica, a ispod sočne tikvice Tikvice zapečene u pećnici sa sirom i krušnim mrvicama

Sastojci

  • 300 grama izmrvljenih tikvica, cijela tekućina istisnuta
  • 1/2 šalice ljutike, nasjeckane
  • 1/4 šalice nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1/2 šalice mozzarelle
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 1/2 šalice bijelog cjelovitog pšeničnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2/3 šalice mlijeka bez masti
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 velika jaja, tučena
  • 1/2 žličice soli
  • svježa paprika
  • ulje za podmazivanje kalupa

dobar recept za tikvice Polpete od tikvica i sira iz pećnice, hrskavost bez neurednog prženja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano poprskajte posudu za pitu sprejem za kuhanje ili je premažite s malo ulja. Izmiješajte tikvice, ljutiku, vlasac i mozzarellu u zdjeli. U srednju posudu pospite brašno i prašak za pecivo. U posudu dodajte preostale sastojke i dobro izmiješajte. Sjedinite sa smjesom od tikvica i ulij sve u posudu za pite. Pospite parmezanom i pecite 30-35 minuta. Ostavite da odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja. 

Kalorije: 125,3 kcal, ugljikohidrati: 13,1 g, bjelančevine: 8,1 g, masti: 4,8 g, kolesterol: 52 mg, natrij: 420,1 mg, vlakna: 2 g, šećer: 2,5 g

Posjeti missZDRAVA.hr