Pita od tikvica: Jednostavna, brza i što je najvažnije ukusna!

Guliver/Shutterstock
Dosadile su ti tikvice? Ne znaš više što bi s njima. Imamo recept za tebe. Pita od tikvica ima sve čari dobrog okusa i mirisa. Idealna je kao toplo predjelo, ali i lagani ručak. Jednostavno, savršen način da iskoristiš ovo ukusno povrće.
Vidi originalni članak

Tikvice i sir nisu nikakva novost kada su u pitanju sastojci za pitu, ali ova pita pored sjajnog ukusa ima i senzacionalan izgled. Oduševiti će čak i one koji nisu ljubitelji tikvica. Mogli bi je jesti i za doručak, ručak i večeru.

Potrebno ti je:

  • 2 žlice maslaca
  • 4 šalice tanko narezanih tikvica
  • 1 šalica sjeckanog crvenog luka
  • 2 žlice peršina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • bosiljak
  • origano
  • 2 jaja, dobro istučena
  • 2 šalice Mozzarelle
  • 2 žličice senfa
  • 1 lisnato tijesto

Hrskava korica, a ispod sočne tikvice Tikvice zapečene u pećnici sa sirom i krušnim mrvicama

popečci Popečci od tikvice i sira stvoreni za uživanje

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  • Maslac rastopi na tavi na laganoj vatri.
  • Dodaj crveni luk i tikvice koje si prije toga ocijedila, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju.
  • Dodaj peršin, sol, papar, češnjak u prahu, bosiljak i origano.
  • U zdjeli pomiješaj jaja i sir.
  • Dodaj povrće te lagano miješaj dok se ne poveže.
  • Razvuci lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje.
  • Lagano s vilicom izbodi tijesto.
  • Premažite ga senfom.
  • Izlij smjesu ravnomjerno po tijestu.
  • Peci oko 20 minuta (dok ti nož ne izađe čist).
  • Ako je potrebno, zadnjih 10 minuta prekrij rub kore papirom za pečenje kako bi spriječili prekomjerno tamnjenje.
  • Pitu pusti da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Posjeti missZDRAVA.hr