Pečeni batat, hrskav izvana, mekan iznutra - i začinjen parmezanom

shutterstock
Hrskav izvana s mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova! Nekima dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti!
Vidi originalni članak

Ako se pitate kako ih i vi kod svoje kuće možete napraviti ovako fantastičnima, samo slijedite recept i brzo ćete 'omastiti brk'!

Sastojci:

  • 3 srednje velika batata, narezana na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g naribanog parmezana
  • ružmarin

Uz malo vanilije batat postaje izvrsna slastica Zašto je dobro jesti batat ako želiš držati težinu pod kontrolom plus recept

Priprema:

  1. Upalite pećnicu i pustite ju da se zagrije na 200 stupnjeva. Lim za pečenje postavite na srednju visinu.
  2. Narezani krumpir, ulje, sol i papar stavite u jednu veliku zdjelu i dobro promiješajte. Zatim prebacite batat na lim za pečenje i rasporedite ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodajte i malo maslaca.
  3. Pecite 15 minuta. Preokrenite batat ravnom lopaticom i pecite dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
  4. Izvadite lim za pečenje iz pećnice. Pospite batat češnjakom i polovicom sira i promiješajte. Preostali sir zatim ponovno pospite po krumpiru. Pecite dok sir ne omekša i ne rastopi se, oko minutu do dvije.

Pospite ga ružmarinom. Uživajte u ručku!

Ukusno i puno proteina Batat s kozjim sirom, neke nove bruschette gotove za 20 minuta

Posjeti missZDRAVA.hr