Pečeni batat, hrskav izvana, mekan i začinjen parmezanom iznutra
Hrskav izvana s mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova! Nekima dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti!
Ako se pitaš kako ih i ti kod svoje kuće možeš napraviti ovako fantastičnima, samo slijedi recept i brzo ćeš 'omastiti brk'!
Sastojci:
- 3 srednje velika batata, narezana na kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 2 češnja češnjaka
- 30 g naribanog parmezana
- ružmarin
Priprema:
- Upali pećnicu i pusti ju da se zagrije na 200 stupnjeva. Lim za pečenje postavi na srednju visinu.
- Narezani krumpir, ulje, sol i papar stavi u jednu veliku zdjelu i dobro promiješaj. Zatim prebaci batat na lim za pečenje i rasporedi ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodaj i malo maslaca.
- Peci 15 minuta. Preokreni batat ravnom lopaticom i peci dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
- Izvadi lim za pečenje iz pećnice. Pospi batat češnjakom i polovicom sira i promiješaj. Preostali sir zatim ponovno pospi po krumpiru. Peci dok sir ne omekša i rastopi se, oko minutu do dvije.
Pospi ga ružmarinom. Uživaj u ručku!