Pečeni batat, hrskav izvana, mekan iznutra - i začinjen parmezanom
Hrskav izvana s mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova! Nekima dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti!
Ako se pitate kako ih i vi kod svoje kuće možete napraviti ovako fantastičnima, samo slijedite recept i brzo ćete 'omastiti brk'!
Sastojci:
- 3 srednje velika batata, narezana na kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 2 češnja češnjaka
- 30 g naribanog parmezana
- ružmarin
Priprema:
- Upalite pećnicu i pustite ju da se zagrije na 200 stupnjeva. Lim za pečenje postavite na srednju visinu.
- Narezani krumpir, ulje, sol i papar stavite u jednu veliku zdjelu i dobro promiješajte. Zatim prebacite batat na lim za pečenje i rasporedite ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodajte i malo maslaca.
- Pecite 15 minuta. Preokrenite batat ravnom lopaticom i pecite dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
- Izvadite lim za pečenje iz pećnice. Pospite batat češnjakom i polovicom sira i promiješajte. Preostali sir zatim ponovno pospite po krumpiru. Pecite dok sir ne omekša i ne rastopi se, oko minutu do dvije.
Pospite ga ružmarinom. Uživajte u ručku!