Pečeni batat, hrskav izvana, mekan i začinjen parmezanom iznutra

shutterstock
Hrskav izvana s mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova! Nekima dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti!
Vidi originalni članak

Ako se pitaš kako ih i ti kod svoje kuće možeš napraviti ovako fantastičnima, samo slijedi recept i brzo ćeš 'omastiti brk'!

Sastojci:

  • 3 srednje velika batata, narezana na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 g naribanog parmezana
  • ružmarin

Uz malo vanilije batat postaje izvrsna slastica Zašto je dobro jesti batat ako želiš držati težinu pod kontrolom plus recept

Priprema:

  1. Upali pećnicu i pusti ju da se zagrije na 200 stupnjeva. Lim za pečenje postavi na srednju visinu.
  2. Narezani krumpir, ulje, sol i papar stavi u jednu veliku zdjelu i dobro promiješaj. Zatim prebaci batat na lim za pečenje i rasporedi ga tako da bude u jednom sloju. Na lim za pečenje po želji dodaj i malo maslaca.
  3. Peci 15 minuta. Preokreni batat ravnom lopaticom i peci dok ne porumeni i omekša, još oko 10 minuta.
  4. Izvadi lim za pečenje iz pećnice. Pospi batat češnjakom i polovicom sira i promiješaj. Preostali sir zatim ponovno pospi po krumpiru. Peci dok sir ne omekša i rastopi se, oko minutu do dvije.

Pospi ga ružmarinom. Uživaj u ručku!

Ukusno i puno proteina Batat s kozjim sirom, neke nove bruschette gotove za 20 minuta

Posjeti missZDRAVA.hr