Pečene zobene pahuljice za malo drugačiji doručak
Kuhane zobene pahuljice zamijeni pečenima, pa uživaj u drugačijim okusima zdravog zobenog doručka. Donosimo recept za pečene zobene pahuljice kojima možeš dodati banane i orašaste plodove ili pak neko drugo voće po želji.
Potrebno ti je:
- 2 banane
- 100 g zobenih pahuljica
- 150 ml mlijeka (kravlje, zobeno, bademovo...)
- Prstohvat cimeta
- Orašasti plodovi (bademi, orasi, lješnjaci...)
Priprema: Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Bananu usitni pomoću vilice, dodaj joj zobene pahuljice, cimet i mlijeko. Dodaj čašu vode i prstohvat soli. Po vrhu rasporedi drugu bananu koju si narezala na kolutiće i pospi orašastim plodovima. Peci oko 20 minuta do pola sata, dok zobene pahuljice ne upiju svu tekućinu. Pripremiti ih možeš i večer prije, pa ujutro samo navaliti na iznimno aromatičan doručak. U slast!