Pečene zobene pahuljice za malo drugačiji doručak

Guliver/Shutterstock
Kuhane zobene pahuljice zamijeni pečenima, pa uživaj u drugačijim okusima zdravog zobenog doručka. Donosimo recept za pečene zobene pahuljice kojima možeš dodati banane i orašaste plodove ili pak neko drugo voće po želji.
Vidi originalni članak

Potrebno ti je:

  • 2 banane
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 150 ml mlijeka (kravlje, zobeno, bademovo...)
  • Prstohvat cimeta
  • Orašasti plodovi (bademi, orasi, lješnjaci...)

Ublažavaju upalne procese u zglobovima i vezivnom tkivu Zobene pahuljice umjesto zaprške

zobena kaša Jednostavna zobena kaša za zdrav početak dana za velike i male

Priprema: Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Bananu usitni pomoću vilice, dodaj joj zobene pahuljice, cimet i mlijeko. Dodaj čašu vode i prstohvat soli. Po vrhu rasporedi drugu bananu koju si narezala na kolutiće i pospi orašastim plodovima. Peci oko 20 minuta do pola sata, dok zobene pahuljice ne upiju svu tekućinu. Pripremiti ih možeš i večer prije, pa ujutro samo navaliti na iznimno aromatičan doručak. U slast!

Posjeti missZDRAVA.hr