Pečene rajčice punjene maslinama i rižom sa samo 250 kalorija

Thinkstock
Rajčica je bogata natrijem, kalcijem, kalijem, magnezijem, vitaminima B, C i A. Stoga ti donosimo jednostavan recept za pripremu jela za koje ćeš moći iskoristiti kuhanu rižu koja ti je ostala od jučer.
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci za 4 osobe

  • 8 većih rajčica
  • 60 g sušenih rajčica iz ulja
  • 50 g maslina bez koštica
  • 2 glavice luka
  • 2 režnjića češnjaka
  • 4 grančice bosiljka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 200 g kuhane riže
  • 2 žlice kapra
  • sol, papar, origano po želji

Priprema jela

Nakon što opereš rajčice, odreži im gornji dio te ih izdubi. Nasjeckaj meso koje si izvadila iz rajčice i sušene rajčice koje si ocijedila. Oljušti i nasjeckaj luk i češnjak te nasjeckaj i masline. Bosiljak operi pa nasjeckaj polovinu listova. Zagrij pećnicu na 180° C. Luk, češnjak i bosiljak popirjaj na jednoj žlici maslinovog ulja. Umiješaj komade rajčice te zakuhaj. Umiješaj rižu, kapare, masline i dodaj začine. Tom smjesom nadjedi izdubljene rajčice te ih stavi u nauljeni kalup za pečenje. Na rajčice vrati gornji poklopac koji si skinula ranije te ih peci oko 25 minuta. Prije posluživanja pokapaj preostalim maslinovim uljem i ukrasi preostalim bosiljkom. 

Posjeti missZDRAVA.hr