Paleo i gluten free torta sa šljivama za slađi ulazak u jesen

shutterstock što više šljiva dodaš torti, to će biti više tekućine. Ako dodaš više od 5 šljiva, kolač će biti puno vlažniji
Ova ukusna torta od šljiva je paleo i bez glutena te bez rafiniranog šećera. Tijesto je mekano i sočno, a šljive privlačne i slatke.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • šalica bademovog brašna
  • 3 srednja jaja
  • 6 žlica javorovog sirupa
  • 1/4 šalice ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice morske soli

Orašasti plodovi idealni su u kombinaciji s kakaom i borovnicama Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića

Za sloj sa šljivama

  • 5-10 cijelih šljiva ovisno o ukusu
  • žlica javorovog sirupa
  • žličica kokosovog ulja
  • prstohvat morske soli

veganske torte Sirova torta s malinama i pistacijama

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C. Prekrijte kalup za torte od 18 cm papirom za pečenje. 
  • Pomiješajte sve sastojke za tijesto u zdjeli za miješanje srednje veličine. Umijesite tijesto dok se sastojci ravnomjerno ne sjedine.
  • Prepolovite šljive. Imajte na umu, što više šljiva dodate torti, to će biti više tekućine. Ako dodate više od pet šljiva, kolač će biti puno vlažniji.
  • Podmažite posudu za tortu obloženu papirom za pečenje s jednom žličicom kokosovog ulja. Zatim položite polovice šljive na dno posude za tortu.
  • Pospite šljive s jednom žlicom javorovog sirupa i prstohvatom morske soli.
  • Tijesto za tortu prelijte preko šljiva i pecite kolač na 180 stupnjeva 65 minuta ili do zlatno smeđe boje.

Izvor: Paleo Gluten Free Eats

Posjeti missZDRAVA.hr