Palačinke koje možete jesti i ako ste na proteinskoj dijeti

shutterstock Palačinke
Za ove palačinke od manje uobičajenih sastojaka ide bademovo brašno koje možete napraviti i sami, donosimo recept. Ostale sastojke vjerojatno imate u hladnjaku.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 šalice bademova brašna
  • 200 g kremastog sira
  • 4 velika jaja
  • žlica limunovog soka
  • maslac ili ulje za prženje

Priprema

  • U zdjeli srednje veličine izmiješajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
  • U tavi za prženje otopite maslac ili stavite ulje i pecite palačinke na uobičajen način.
  • Servirajte sa svježim voćem ili nadjevom po želji.

Kako napraviti bademovo brašno

  • Sirove orašaste plodove usitnite u multipraktiku ili suhoj posudi blendera sve dok ne postanu sitni i mrvičasti.
  • Budite oprezni da ih ne obrađujete predugo jer tada počnu ispuštati svoja ulja i poprimati teksturu maslaca.
  • Dobiveno brašno od ploda je uvijek grublje od komercijalnog brašna. Ako želite pravo svijetlo i pahuljasto brašno, obavezno namačite orašaste plodove 12 sati i dehidrirajte ih.
  • Ako želite da vam brašno bude bijelo, možete ukloniti kožicu od badema odmah nakon namakanja.
     
Posjeti missZDRAVA.hr