Ovo moraš probati: Pljeskavice s tikvicom, kurkumom i bulgurom

Thinkstock
Tikvice su svima vrlo dobro poznata namirnica koju ljeti jedemo u raznim kombinacijama, a bulgur, za koji možda prvi puta čuješ, žitarica je koja je došla s područja Bliskog istoka i dobiva se iz pšenice.
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:

  • 150 g bulgura
  • 350 ml vode
  • tikvica
  • luk
  • mrkva
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • 4-5 žlica integralnog brašna
  • žlica sjeckanog peršina
  • prstohvat kurkume
  • sol
  • papar
  • 2 dl jogurta

Zdravi i posve neodoljivi popečci od lososa

Način pripreme: Zakuhanu posoljenu vodu izlij preko bulgura, poklopi i ostavi 20 minuta. Tikvicu i mrkvu naribaj, malo posoli i ostavi 10 minuta. Ocijedi višak vode iz bulgura, ako ga ima, pa pomiješaj s ocijeđenim tikvicama i mrkvom. Dodaj sitno sjeckani luk, protisnuti češnjak, brašno, krušne mrvice i jaja te sve začini solju, paprom, kurkumom i sjeckanim peršinom.

Sve dobro izmiješaj u kompaktnu smjesu i ostavi je neko vrijeme da odstoji. Zatim oblikuj pljeskavice i uvaljaj ih u brašno sa svih strana. Prži na zagrijanom ulju nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju smeđu boju. Izvadi ih na papirnate ubruse kako bi upili višak masnoće te posluži s jogurtom i sezonskim salatama. 

 

 

Posjeti missZDRAVA.hr