Omlet s avokadom i keljom, obrok pun proteina i vlakana

Guliver/Shutterstock Omlet s povrćem izvrstan je obrok pun proteina i vlakana
Napravite ovaj omlet s keljom i avokadom za zasitan doručak bogat proteinima. Vlakna iz kelja dugo će vas držati sitima.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 velika jaja
  • čajna žlica nemasnog mlijeka
  • prstohvat soli
  • 2 čajne žlice maslinova ulja (podijeljene)
  • šalica nasjeckanog kelja
  • žlica limunova soka
  • žlica peršina
  • čajna žlica suncokretovih sjemenki
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 1/4 avokada izrezanog na ploške.

Savršen izvor proteina Što se dogodi ako dva tjedna jedete bjelanjke za doručak?

Priprema

U maloj zdjeli umutite jaja s mlijekom i soli. Zagrijte čajnu žlicu ulja u maloj neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte smjesu s jajima i pecite, ali pazite da sredina još ostane u tekućem stanju (1, 2 pečenja). Okrenite omlet i pecite još 30 sekundi. Prebacite na tanjur.

Pomiješajte kelj s preostalom čajnom žlicom ulja, sokom limete, peršinom, sjemenkama suncokreta, mljevenom crvenom paprikom i prstohvatom soli. Na vrh omleta stavite salatu od kelja i avokada.

Monika je sa svojom fritajom s proljetnim namirnicama postala kuharica tjedna Omlet sa šparogama i mladim lukom

Nutritivne vrijednosti

  • 339 kalorija
  • 28 g masti
  • 9 g ugljikohidrata
  • 15 g proteina

istraživanja Avokado na dan, smanjuje loš kolesterol i ne deblja!

Izvor za recept: Eating Well

 

Posjeti missZDRAVA.hr