Nizozemski kolač s breskvama i cimetom bez glutena
Na vrhu su fine sočne breskve posute s malo cimeta i šećera
Ovaj fini kolač može se jesti kao slastica uz kavu ili kao doručak sastoji se samo od sedam sastojaka. Na vrhu su fine sočne breskve posute s malo cimeta i šećera. Ovaj recept možete koristiti tijekom cijele godine i samo mijenjati voće u skladu sa sezonom.
Sastojci:
- 1 1/2 šalica bezglutenskog brašna ( gluten-free flour)
- 1 2/3 čajne žlice bezglutenskog praška za pecivo
- 1/2 čajne žlice soli
- 2 žlice + 1 1/2 čajna žlica šećera (uvijek možeš upotrijebiti ksilitol za još zdraviji kolač)
- 1/3 šalice maslaca sobne temperature isjeckanog na komadiće
- 1/3 šalice mlijeka
- jaje
- cimet i šećer za posipanje
- 6 do 8 svježih breskvi (ovisno o veličini) oguljenih i narezanih
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i namastite posudu u kojoj ćete peći kolač.
- U posudu stavite suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te promiješajte.
- Suhim sastojcima dodajte jaje i mlijeko i miksajte. Dodajući maslac komadić po komadić.
- Napomena: Nizozemski kolač se tradicionalno radio s običnim brašnom i miješao se ručno, ali ništa ne smeta ni kad se miješa mikserom.
- Stavite tijesto u pripremljenu posudu za pite i lagano je utisnite na dno i oko rubova posude.
- U tijesto utisnite narezane breskve lagano ih gurajući. Pospite cimetom i šećerom.
- Pecite 40-45 minuta.
Izvor: Gluten - Free Family