Nizozemski kolač s breskvama i cimetom bez glutena

shutterstock Na vrhu su fine sočne breskve posute s malo cimeta i šećera
Ovaj fini kolač može se jesti kao slastica uz kavu ili kao doručak sastoji se samo od sedam sastojaka. Na vrhu su fine sočne breskve posute s malo cimeta i šećera. Ovaj recept možete koristiti tijekom cijele godine i samo mijenjati voće u skladu sa sezonom.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 1/2 šalica bezglutenskog brašna ( gluten-free flour)
  • 1 2/3 čajne žlice bezglutenskog praška za pecivo
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 2 žlice + 1 1/2 čajna žlica šećera (uvijek možeš upotrijebiti ksilitol za još zdraviji kolač)
  • 1/3 šalice maslaca sobne temperature isjeckanog na komadiće
  • 1/3 šalice mlijeka
  • jaje
  • cimet i šećer za posipanje
  • 6 do 8 svježih breskvi (ovisno o veličini) oguljenih i narezanih

Okus ljeta Kolač Bounty: Bez pečenja do ukusne i zdrave poslastice

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i namastite posudu u kojoj ćete peći kolač.
  • U posudu stavite suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te promiješajte.
  • Suhim sastojcima dodajte jaje i mlijeko i miksajte. Dodajući maslac komadić po komadić.
  • Napomena: Nizozemski kolač se tradicionalno radio s običnim brašnom i miješao se ručno, ali ništa ne smeta ni kad se miješa mikserom.
  • Stavite tijesto u pripremljenu posudu za pite i lagano je utisnite na dno i oko rubova posude.
  • U tijesto utisnite narezane breskve lagano ih gurajući. Pospite cimetom i šećerom.
  • Pecite 40-45 minuta.

Hrana Kolač od zobi s kremom od jogurta i jagoda

Izvor: Gluten - Free Family

Posjeti missZDRAVA.hr